Trnkový likér

gabulenka - bez fotkygabulenka, 3. októbra 2011

Zdravím všetkých milovníkov kuchyne. Rada si na tejto stránke hľadám recepty pred varením a je to perfektná stránka. Práve som hľadala recept na jablkové pyté, keď ma tu upútalo, že ktosi "srandičkuje" s hermelínom a palmarínom. A o niečo ďalej niekto hľadá recept na trnkový likér. Práve sa ho chystám urobiť.

55 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 l
kúsok
5 ks
1/2 lyžičky
500 g cukru + 500 ml vody

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Trnky rozdrvíme, dáme do sklenenej fľaše, zalejeme vodkou.

  2. 2

    Pridáme korenie a necháme 10 dní lúhovať v zatvorenej fľaši.

  3. 3

    Potom scedíme, pridáme vychladnutý cukrový sirup, premiešame, necháme 1 deň odstáť a zlejeme do fliaš. Pijeme po kvapkách raz za čas.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
určite vyskúšam , ja robievam griotku, becherovku a už som robila aj orechovicu ale tá ná nerezala....ďakujem za recept ...asi aj ja zverejním tie moje......
určite vyskúšam , ja robievam griotku, becherovku a už som robila aj orechovicu ale tá ná nerezala....ďakujem za recept ...asi aj ja zverejním tie moje......

Pridaj komentár k receptu: