Trnkový likér

gabulenka - bez fotkygabulenka, 3. októbra 2011 22:44
Ďalšie recepty »

Zdravím všetkých milovníkov kuchyne. Rada si na tejto stránke hľadám recepty pred varením a je to perfektná stránka. Práve som hľadala recept na jablkové pyté, keď ma tu upútalo, že ktosi "srandičkuje" s hermelínom a palmarínom. A o niečo ďalej niekto hľadá recept na trnkový likér. Práve sa ho chystám urobiť.

55 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 l
kúsok
5 ks
1/2 lyžičky
500 g cukru + 500 ml vody
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Trnky rozdrvíme, dáme do sklenenej fľaše, zalejeme vodkou.

  2. 2

    Pridáme korenie a necháme 10 dní lúhovať v zatvorenej fľaši.

  3. 3

    Potom scedíme, pridáme vychladnutý cukrový sirup, premiešame, necháme 1 deň odstáť a zlejeme do fliaš. Pijeme po kvapkách raz za čas.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist