Tento recept poznám aspoň 30 rokov.Mám ho od svadobnej kuchárky, ktorá žiaľ už nie je medzi nami.Pečiem ju rada, lebo je jednoduchá na prípravu, Zobraziť celý popisTento recept poznám aspoň 30 rokov.Mám ho od svadobnej kuchárky, ktorá žiaľ už nie je medzi nami.Pečiem ju rada, lebo je jednoduchá na prípravu, netreba prekrajovať,plniť.Pečiem ju pri slávnostnej príležitosti,na vianoce a pod.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
25 Dag |
|
8 ks |
|
z polovice |
|
5 Dag |
|
5 Dag |
|
25 Dag |
|
Poleva: | |
2 dcl |
|
5 PL lyžíc |
|
kúsok |
|
4 ks |
|
2-3 PL |
|
|
|
1-2 sáčky |
|
Postup
-
1
Žítky a cukor s citr. kôrou vymiešame do penista.Pridáme zmäknutú čokoládu a posekané kandizov. ovocie.Nakoniec striedavo vmiešame mleté mandle a tuhý sneh. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formya pomaly pečieme. Upečenú a mierne vychladnutú tortu polejeme horúcou polevou.Keď víno vsiakne, polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť. Tortu pokrájame,každý rez osobitne ozdobíme šlahačkou.
- 2
Poleva: víno zvaríme s rumom, cukrom, škoricou, klinčekami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu