Oblúbený koláčik pre deti.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
25 dkg |
|
25 dkg |
|
2 ks |
|
3 Pl |
|
1 Pl |
|
|
|
|
|
50 dkg |
|
2 ks |
|
1 sáčok |
|
1 Pl |
|
40 dkg |
|
1/2 dc |
|
3 Pl |
|
4 dkg |
|
3 ks |
|
2 Pl |
|
dľa potreby teplé |
|
Postup
-
1
Z teplého mlieka, 1 Čl cukru a kvasníc pripravíme kvások. Do nádoby na kvasenie cesta dáme múku hladkú,polohrubú,žltky,olej, cukor, soľ a už pripravený kvások. Dôkladne vypracujeme vláčné cesto a necháme 1 hodinu kvasiť. Pokial cesto kvasí pripravíme si tvaroh do ktorého dáme 1 vajco,vanílkový cukor a 1 Pl cukru,dôkladne premiešame.
- 2
Keď je cesto nakvasené, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a vyvalkáme ho na hrúbku 1cm, do stredu dáme pripravený premiešaný tvaroh. Cesto preložíme zo všetkých strán tak, aby dôkladne zakrilo tvaroh,necháme oddychovať cesto 20 min. Zatial si pripravíme lekvar. Dáme do lekvaru na jemno roztlčené klinčeky, rum, 1,5 Pl perníkového korenia, maslo a práškový cukor,dôkladne ho premiešame.
- 3
Plech jemne pretrieme olejom pomúčíme. Cesto po 20min. rozvakáme na vekosť plechu, vložíme na pripravený plech tak aby zakrilo celú plochu. Okraje cesta vyzdvihneme aby sme mali asi 1 cm okraj. Do vnútornej plochy dáme pripravený lekvar, roztiahneme ho pocelej ploche,okraje natrieme rozkvedlaným vajíčkom, potom okraje a celú lekvarovú plochu posypeme perníkovým korením. Ešte ho nechať asi 15 min.vonku. Vložiť a piecť vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu