Foto: andys
Rýchla týždňová večera. Aj pre poriadnych chlapov ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1-2 ks |
|
200 g |
|
3-4 ks |
|
1 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
100 g alebo z konzervy |
|
120 g |
|
2 ks |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na servírovanie |
|
Postup
-
1
Na malom množstve oleja orestujeme cibuľu a mäso, nakrájané na kocky. Prisolíme, ochutíme korením a podlejeme vodou. Pridáme zeleninu, nakrájanú na kúsky, kapustu, nakrájanú na rezance, bobkový list a klinčeky. Necháme variť takmer do mäkka.
- 2
Pridáme hrášok, prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak. Dolejeme vodu a dovaríme do mäkka.
- 3
Na záver pridáme červenú repu - ak použijeme čerstvú, treba ju vopred uvariť, ale môžeme použiť i nakladanú, nakrájanú na kocky. Na záver boršč dochutíme - ešte prisolíme, pridáme ocot a prípadne trošku cukru.
- 4
Servírujeme tak, že na tanier naložíme porciu polievky a pridáme lyžičku kyslej smotany. Ja boršč varím bez zemiakov a zahusťujem ho iba paradajkovým pretlakom, takže je vhodný aj pre delenú stravu. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@evanaaa , treba skúsiť, ja som hľadala a skúšala viacero receptov, tento mi sadol najviac. Nikdy sme to doma nerobili, ale lákalo ma vyskúšať a teraz je to jeden z mojich obľúbených receptov.
Ďakujem aj ostatným za reakcie :)