Ukrajinský boršč

andys - fotkaandys, 22. augusta 2011
Ukrajinský boršč
Foto: andys

Rýchla týždňová večera. Aj pre poriadnych chlapov ;)

6-8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
1-2 ks
200 g
3-4 ks
1 ks
2-3 strúčiky
100 g alebo z konzervy
120 g
2 ks
2-3 ks
 na servírovanie




Postup

  1. 1

    Na malom množstve oleja orestujeme cibuľu a mäso, nakrájané na kocky. Prisolíme, ochutíme korením a podlejeme vodou. Pridáme zeleninu, nakrájanú na kúsky, kapustu, nakrájanú na rezance, bobkový list a klinčeky. Necháme variť takmer do mäkka.

  2. 2

    Pridáme hrášok, prelisovaný cesnak a paradajkový pretlak. Dolejeme vodu a dovaríme do mäkka.

  3. 3

    Na záver pridáme červenú repu - ak použijeme čerstvú, treba ju vopred uvariť, ale môžeme použiť i nakladanú, nakrájanú na kocky. Na záver boršč dochutíme - ešte prisolíme, pridáme ocot a prípadne trošku cukru.

  4. 4

    Servírujeme tak, že na tanier naložíme porciu polievky a pridáme lyžičku kyslej smotany. Ja boršč varím bez zemiakov a zahusťujem ho iba paradajkovým pretlakom, takže je vhodný aj pre delenú stravu. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

julica
Mňam, to sme dlho nerobili - robievam podobne. Týždňová večera u nás pokojne môže znamenať, že ho jeme aj týždeň - a s chuťou :). Vďaka za pripomenutie, andys, pozdravujem ťa.
marcy
je to svieža polievka,ktorú milujem....pridávam aj pórik a zeleninku zvlášť urestujem,vďak za pripomenutie
zdezda
:-) mňaaaam boršč, no hrášok ma v Tvojom recepte prekvapil, ten nedávame
evanaaa
Ja som boršč ešte nejedla, ak by mi ho ponúkli, ochutnala by som, ale....Vie, je veľa verzií, možno by som natrafila na tú pravú, základnú, takto posúdiť neviem, ani cviklu som ináč nejedla, len zavarenú.
andys
@julica , ďakujem, aj ja pozdravujem :)
@evanaaa , treba skúsiť, ja som hľadala a skúšala viacero receptov, tento mi sadol najviac. Nikdy sme to doma nerobili, ale lákalo ma vyskúšať a teraz je to jeden z mojich obľúbených receptov.
Ďakujem aj ostatným za reakcie :)
elekra
Môžem potvrdiť, boršč bol výborný! Odporúčam.
schelby
Mohol by mi niekto poradit,ze kde,kam alebo ako si mozom ulozit napr. tento super recept?dik
andys
@schelby , hore pri recepte je funkcia "pridaj do svojej kuchárskej knihy" - keď tam recept uložíš, nájdeš ho kedykoľvek vo svojom profile. A ďakujem, že sa Ti môj recept páči :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia