Foto: katka78
Používam ako prílohu, ale je taká dobrá, že sa dá jesť aj sama o sebe, ako hlavné jedlo.
porcie
Postup
-
1
Ryžu opláchnem a nechám odkvapkať. Na troche oleja opečiem cibuľu a kešu oriešky.
-
2
Pridám škoricu, klinčeky, kardamón a opečiem.
-
3
Prisypem kurkumu a čerstvo podrvenú rímsku rascu. Ochutím soľou.
-
4
Premiešam.
-
5
Pridám hrozienka a ešte raz premiešam.
-
6
Nakoniec pridávam ryžu.
-
7
Opäť dobre premiešam.
-
8
Kým sa spojí s ostatnými surovinami a zafarbí kurkumou, v hrnci si nechám zovrieť vodu so šafranom.
-
9
Vriacou zalejem ryžu..
-
10
.. a na nízkej teplote pod pokrievkou dusím domäkka 15 minút. Stiahnem z ohňa a nechám ešte cca 5 minút odstáť.
-
11
Z hotového ešte zvyknem vytiahnuť škoricu, klinčeky aj kardamón. Podávam posypané čerstvou koriandrovou vňaťou (momentálne nemám). Na obr. +Kura Tikka Masala
Diskusia k receptu