Medvedie labky od Sovka62

ailuj82 - fotkaailuj82, 3. novembra 2011
Medvedie labky od Sovka62
Foto: ailuj82

Trošičku zdravšie, ale stále výborné....

10 minút
na 190 °C

Suroviny

160 g
75 g
75 g
250 g
130 g
150 g
30 g
1 ks
1/2 KL
3 ks
+práškový cukor na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Orechy zomelieme spolu s klinčekami. Všetky suroviny ručne zmiesime a vypracujeme cesto /je trochu redšie/

    Medvedie labky od Sovka62  - obrázok 1
  2. 2

    Môžeme, ale nemusíme dať do chladničky.

  3. 3

    Kúsky cesta vtláčame do suchých formičiek a uložíme na plech.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre 6-10 min.

  5. 5

    Horúce vyklopíme z formičiek a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

    Medvedie labky od Sovka62  - obrázok 5

Diskusia k receptu

babkamt
medvedie labky robím každý rok na vianoce.Tie tvoje sa ti podarili.
marcy
špaldová múka zdupľuje orechovú chuť,často ju používam,hoci je tmavšia je chutná i do chlebíkov :)
dorisa
Peknučké sú, tiež mám rada niekedy troška zdravšie keksíky.
ailuj82
@grandma - tá špaldová múka je tam preto, aby boli koláčiky trošku zdravšie :). Ale môžeš použiť len celozrnnú.
Ďakujem za komentáre :)
tatranka
Pekné a vydarené medvedie labky.Minule som dostala objednávací katalóg,kde bol na obrázku, veľký antilepivý plech a v ňom boli vylisované formičky na koláčiky,medvedie labky.Páčil sa mi,no mám už osvedčené formičky,v ktorých toto pečivo pečiem roky.Takže ten tvoj recept budem robiť po starom.
3sandra3
špaldovú múku tiež používam sem-tam,, a tvoje labky sú pekné
ailuj82
@tatranka - aj ja mám staré určite aspoň 30 r. formičky zdedené po starkej. Nové si ani neplánujem kúpiť, takto aspoň spomínam na starkú a ako sme spolu robievali medvedie labky...
danculka
Tatranka,plech majú aj v Tescu,chystám sa ho kúpiť,lebo aj moje formičky prežili už roky,moja mamička zomrela 94 ročná a čo sa ja pamätám ,ako dieťa,už vtedy boli čierne staré.:))))
sovka62
Ako komu chutí, ja som špaldovú múku skúšala do chleba, ale veru som sa nezavďačila a nechutil ani mne. Možno v labkách tú chuť prekryje cukor a korenie, ale v tom chlebe bola výrazná. Tak ja radšej skúšať nebudem, nakoniec labky pečiem raz do roka, na Vianoce, a to nás tá trocha bielej múky nezabije.
ailuj82
Mne tá múka neprekáža, a určite nebudú len raz do roka :)
evanaaa
Mne sa práve na tom páčia tie celozrnné múky, aj keby tam neboli, ja by som ich dala. A aj preto som si tieti tlapky-labky uložila do KK. Vďaka za ne. (Akurát ešte cukor nahradím sladidlom.).
mracik9
Ja tu špaldovú múku dávam do chlebíka už asi dva roky a ešte nikto nepovedal že mu nechutí

cica2
aj mne sa páčia, musia byť výborné...kk:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia