Horúci škoricový nápoj

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 10. júna 2011

Tento nápoj je výborný pri nachladnutí aj pri bolestiach hlavy.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 ml
1-2 ks
2 zrnká
1 PL
z jedného ciróna




Postup

  1. 1

    Vodu dáme variť spolu s klinčekami, korením a škoricou. Prikryjeme a varíme pomaly 10 min. Po uvarení vodu scedíme, pridíme 1 lyžicu medu a šťavu z celého citróna. Pijeme horúce.

Diskusia k receptu

zabiatko66
Prišla som na to, že v dnešnom uponáhľanom svete sme zabudli na dobré staré recepty od našich starých rodičov. Keď nás niečo bolí, hneď utekáme do lekárne a pýtame lieky alebo kvapky a pritom zabúdame, že máme okolo seba toľko byliniek a korenín, ktoré ani veľa nestaja, nie je to chémia a vyliečia nás. Preto som sa rozhodla, že pridám aj tieto dobre osvedčené a lacné receptíky.
lilinka24
super, tento recept si ukladam do MKK a urcite ho v blizkej dobe vyskusam :)
ola111
@zabiatko ,to je výborné,práve tento tvoj nápoj popíjam,keďže ma
dosť bolí hrdlo,má príjemnú chuť,vidím,že si sa dala na staré,osvedčené recepty,ešte keby si dala niečo na dvojdňové vyliečenie hrdla-to by bolo niečo.A s tými bylinkami,to je svätá pravda,
len s tými receptíkmi pokračuj,zídu sa,ďakujem.
noelia
Tam kde je skorica....som aj ja.Dakujem za dalsi vonavy napad a zaroven aj suzvuk dusi, ktory vibruje pri citani vsetkych receptov, ktorymi mile a sympaticke "zabiatko66" obstastnuje a obohacuje rodinu Varechacov. Zelam Vam vela stastia a nadalej slnko v dusi.
jatanika
máš pravdu @zabiatko66 , častokrát je lepšie najskôr siahnuť po takýchto domácich medicínach .... ukladám aj ja :-))
daewootn
....pekne upravená hlavná fotka, dávam "jedna", nápoj musím vyskúšať...
marta5
Skvelý recept,ja varím tiež z medovky a mäty,bylinky mám v záhrade,takže sú stále svieže a vonavé.
zabiatko66
Akurát včera ma začalo bolieť hrdlo. Viete čo som urobila. Vkloktala som si slanou vodou, potrela som si steny hrdla propolisovou tinktŕou a večer sme si dali štamprlk domácej slivovice a dnes ma hrdlo nebli. Tak teraz neviem čo z týchto troch medicín zabralo najviac.
mariaklara
Vieš, že aj ja si kloktám, keď nemôžem pregĺgať - slanou vodou, ale najlepšie sa osvedčili domáca pálenka a vyžmýkaný citrón. Pálenku mi poradila suseda, na kávovú lyžičku dám pálenku - kloktám, asi 1 - 2 min. ( potom samozrejme preglgnem ), alebo si oblejem mandle lyžičkou pálenky. Toto mi vždy zaberie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia