Moja milovaná tekvicová polievka <3

alicina - fotkaalicina, 14. októbra 2011
Moja milovaná tekvicová polievka <3
Foto: alicina

Jednoducho úžasná...

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 malá
1-2 ks
1 ks
3 ks
1 cm
2 PL
1 PL
1/2 ČL
5 ks
1-2 ks
1,5 dcl
1 ks
1 PL
2-3 PL
podľa chuti  smotana na varenie
1 palička




Postup

  1. 1

    Naprv si očistíme všetku zeleninku a nakrájame na drobno.

    Moja milovaná tekvicová polievka <3 - obrázok 1
  2. 2

    Na olej dáme pokrájanú cibuľku, cesnak, zázvor a popražíme. Pridáme karí korenie, muškátový oriešok a klinčeky.

    Moja milovaná tekvicová polievka <3 - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ostatnú nakájanú zeleninku a chvíľku popražíme.

    Moja milovaná tekvicová polievka <3 - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec víno, kocku bujónu a dolejeme vodou. Varíme cca 10-15 minút. Viac netreba.

  5. 5

    Na záver polievočku dohladka vymixujeme, pridáme podľa chuti cukor, biele balzamiko a smotanu na varenie. Necháme prevrieť a ... hotovo.

    Moja milovaná tekvicová polievka <3 - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s tekvicovými jadierkami a tekvicovým olejom.

    Moja milovaná tekvicová polievka <3 - obrázok 6

Diskusia k receptu

letisia
Skús do tej polievky pokrájať so zeleninou aj jedno jablko a potom všetko rozmixovať. Bude lahodnejšia. A ja zase podľa teba do nej pridám víno.
babav
Perfektny recept....vyborna polievka!
klaura
aj moja veľmi obľúbená ... nemá chybu ...
marianna76
íha, veľa tu toho ide... ale mňam, cesnak ...a navyše aj zázvor môžem... a túto polievku s hokaido , vďaka dorise, už tiež patrí medzi moje obľúbené. No, krásne...
hubata
óóóha ..... a kde bol tento recept kekď som nevedela čo mám urobiť s hokkaidom? To víno je na oklamanie nepriateľa - aby to aj chlapi chceli. Ukladám a pridávam pochvalu za pekné foto a komentík.
mijaita
Hokkaido a jiné a podobné polévky dělám i 3x týdně, přidávám radu - přidat smetanu a navrch pokápnout olejem z pražených dýní (hustý, tmavěhnědý , olej) a semínka opražit.
Někdy přidám trošku vína, ale ne ocet. Ovšem vše je věc chuti !
cica2
krásne farebný recept a to úvodné foto, krása! Veru dala by som si takú polievočku:))
jankinka
vynikajúúúúúúúúúca - a ta vôna v kuchyni. Len ja som tu tekvicu pokrajanu na kocky najskôr cca. 20 min. nechala zapiect v trube a az potom som ju pridala k ostatnej zelenine. Vinko som vynechala, aby ju mohla jest aj mala dcerka. A mne vino v omackach alebo v polievkach nechyba, nemusim ho. Ale super recept - mnam.
megi5090
vyborna polievocka robim ju stale ale zo smotanou bio predajne drzim delenu stravu
majkah
Už som túto polievku varila viackrát a znova sa k nej vraciam, ďakujem za recept
ponape
To jablcko je vyborny tip!Tekvicovu varim casto, uz sa mi aj trochu prejedla, ale to s tym jablckom jej dalo novy twist! Super, dakujem! Vynechala som akurat bujon a vino, aby to mohol moj 1,5 rocny syn a ten to zblajzol ako nic! Plnu misku:o)
natba
skuste niekedy pridat kokosovu smotanu (alebo kokosove mlieko), este iny rozmer chuti :-)
jarmilkaa
Musím uznať,že jedna z najlepších hokkaido polievok vôbec :) Mne pomohlo,keď som na záver pridala 1 ČL sójovej omáčky,pokvapkala citrónom a na vrch dala biely jogurt na zlahodnenie..
Určite neoľutujete,a ďakujem za recept :)
radox1
odporucam najprv upiect nasucho tekvicu prepolenu v rure-pusti cukor a prebehne karamelizacia,potom postupovat podla svojho receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia