Foto: danculka
Nakoľko som dnes bola na chalupe pozrieť hrušky a vyzerajú,že sa už musia zavárať,tak som si niekoľlo obrala a nevydržala som urobila som hrušky Zobraziť celý popisNakoľko som dnes bola na chalupe pozrieť hrušky a vyzerajú,že sa už musia zavárať,tak som si niekoľlo obrala a nevydržala som urobila som hrušky v červenom víne,ktoré podávam k divine,alebo niekedy urobím divinu aj s hovädziny,tu je...
porcie
príprava
Postup
-
1
Hrušky si ošúpeme, zdravé hrušky necháme v celku aj so stopkou,z niektorých urobíme polovičky a jaderník vyberieme..
-
2
asi takto ako je na fotke,šúpeme do vody v ktorej je kyselina citrónová,aby nestmavli..
-
3
Červené vino,celú sedmičku vlejeme do hrnca a zatoľko dáme aj vody,pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem cukru, hrušky v tomto náleve povaríme 10minút,podľa tvrdosti hrušiek..
-
4
celé hrušky porozdeľujeme do pohárov a podopĺňane polovičkámi,do nálevu pridáme cukor a prevaríme...
-
5
zalejeme hrušky v pohároch...
-
6
zavíčkujeme a sterilizujeme15 minút na 90 st.Urobili sme 4 sedemdecové poháre,celé hrušky, veľmi efektne pôsobia pri servírovaní diviny.
Diskusia k receptu