Foto: dorisa
Keďže mám veľa mrkvovej drti, tak som uvarila zo pár pohárikov mrkvového džemíku. Inšpirovala som sa z časopisu Rytmus života.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si očistíme mrkvu, ktorú odšťavíme na odšťavovači. Šťavu vypijeme:)
-
2
Ostane nám krásna drť, ktorú ďalej využijeme.
- 3
Drť dáme do väčšieho hrnca, podlejeme ju vodou a dusíme, pokiaľ nie je úplne mäkká. Ešte ju môžeme rozmixovať.
- 4
Pokrájame si citróny na mesiačiky, najprv som dala bez šupiek, ale potom som nakrájala do džemíka aj dobre umyté šupky, nakrájané na rezančeky.
- 5
Mrkvu spolu s citrónom varíme ešte asi 40 minút, premiešavame. Pridáme aj klinčeky.
- 6
Ku koncu pridáme pridáme cukor rozmiešaný s gelfixom,podľa návodu na obale, podľa toho, aký máme.
- 7
Horúci džem plníme do pohárikov , zavrieme ich a uložíme hore dnom, aspoň na 15 minút.
- 8
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu