Recepty, kde je kečup
Zapečený pangasius
Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej...
Úsporná pizza z tvrdého chleba
Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto...
Mňam kuracinka
Kuracie prsia narežeme na dlhšie rezance. Cibuľu speníme na oleji, pridáme osolené kuracie prsia, ...
Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...
Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...
Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...
Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...
Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...
Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...
Zemiaky prekladané kyslou kapustou
Zemiaky dáme variť v šupke. Potom ich ošúpeme. Na cibuľke udusíme hríby. Na panvici...
Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....
Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.
Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.
Mexické palacinky
Z oleja, múky a vajca pripravíme cesto na palacinky a necháme ho chvíľu odstáť. Potom...
Krevety enchiladas
Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.
Mexické šatôčky
Na cibuľke osmažíme osolené a okorenené mäso. Pridáme cesnak. Keď je mäso opečené, pridáme...
Mexický vánok
Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na rezance. Mäso dáme do misky, pridáme trochu čili, ...
Chilli con carne
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a spolu urestujeme.
El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...
Hubovo–papriková nátierka
Cibuľu pokrájame nadrobno, osmažíme, pridáme pokrájanú papriku, huby a podusíme. Ochutíme, vychladnuté...
Kurča na hubách
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...
Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme
a pokrájame na menšie kúsky.
Na oleji speníme pokrájanú
cibuľu, pridáme roztlačený
cesnak, kúsky...
Ryba na grécky spôsob
Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby...
Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...
Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...
Falošný tatársky biftek
Šampiňóny očistíme od nečistôt, ale neumývame ich, len utrieme papierovým obrúskom, nakrájame na menšie...
Orientálny šalát s hlivami
Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...
Ostrý kalmár
Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...

Zapečený pangasius
Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej...

Úsporná pizza z tvrdého chleba
Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto...

Mňam kuracinka
Kuracie prsia narežeme na dlhšie rezance. Cibuľu speníme na oleji, pridáme osolené kuracie prsia, ...

Pizza ako z pizzerie
Na Slovensku platia 3 zákony: Všetci jedia pizzu. Nikto neje pizzu doma. Takmer nikto nevie...

Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...

Roštenka z diviny na cestovinách
Mäso odblaníme, umyjeme a pokrájame na porcie. Tie naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, osolíme...

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

Zemiaky prekladané kyslou kapustou
Zemiaky dáme variť v šupke. Potom ich ošúpeme. Na cibuľke udusíme hríby. Na panvici...

Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...

Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu....

Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.

Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.

Mexické palacinky
Z oleja, múky a vajca pripravíme cesto na palacinky a necháme ho chvíľu odstáť. Potom...

Krevety enchiladas
Vo väčšej panvici rozohrejeme PL masla a na ňom usmažíme cibuľu a papriku.

Mexické šatôčky
Na cibuľke osmažíme osolené a okorenené mäso. Pridáme cesnak. Keď je mäso opečené, pridáme...

Mexický vánok
Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na rezance. Mäso dáme do misky, pridáme trochu čili, ...

Chilli con carne
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a spolu urestujeme.

El Gaucho steak
Silno korenený steak grilujeme cca 4 minúty z každej strany, nakrájame.

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Tatársky biftek z húb
Huby očistíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na panvicu s olejom pridáme zomleté huby, mierne...

Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...

Farfalle s hríbikmi
Huby očistíme a pokrájame na štvrtiny, cibuľu pokrájame a speníme na oleji, pridáme huby a...

Hubovo–papriková nátierka
Cibuľu pokrájame nadrobno, osmažíme, pridáme pokrájanú papriku, huby a podusíme. Ochutíme, vychladnuté...

Kurča na hubách
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...

Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...

Ryba na grécky spôsob
Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby...

Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Falošný tatársky biftek
Šampiňóny očistíme od nečistôt, ale neumývame ich, len utrieme papierovým obrúskom, nakrájame na menšie...

Orientálny šalát s hlivami
Hlivy povaríme v slanej vode a zalejeme nálevom z povarenej zmesi kečupu, oleja, octu, ...

Ostrý kalmár
Vareného kalmára narežeme na hrubé rezance, zmiešame s čiernym mletým korením alebo červenou paprikou, rozotreným...