Neviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej rodine aj známym, ktorí ho u nás jedli veľmi chutí Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ mám tento recept, ale robím ho často, najmä keď mám naponáhlo. Celej rodine aj známym, ktorí ho u nás jedli veľmi chutí a preto sa chcem s ním podeliť aj s Vami.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Filety, alebo pangasius vopred namočíme do mlieka. Ak sa veľmi ponáhľame, nemusíme. (Niekedy sa mi stane že ich vyberiem z mraziaku, vložím do mikrovlnky rozmraziť a hneď s nimi pracujem). Necháme stiecť, osušíme papierovým obrúskom. Posypeme z oboch strán rybacím korením. Nešetríme. Pripravíme si zapekaciu nádobu a vymastíme ju maslom.
- 2
Na panvici rozpražime maslo a filety z oboch strán opečieme. Opečené preložíme do zapekacej misy, vedľa seba poukladáme. Do výpeku pridáme nakrájané šampióny, kečup, horčicu - prehrejeme, nevaríme. Zmes rozložíme na opečené kúsky ryby.
- 3
Rúru predhrejeme na 200 stupňov, vložíme zapekaciu nádobu s rybou, teplotu stíšime na 180 stupňov a cca 20 min. zapekáme. Pred dokončením môžeme posypať syrom - ale nemusíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pripravoval ho môj partner a neskutočne som si pochutila :)
ako prílohu sme si dali opekané zemiaky a cviklu a nemalo to chybu!