porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou vydlabeme dužinu, nakrájame na kocky a pridáme k urestovanej pečeni. Vydlabané cukety hneď osolíme, aby pustili šťavu. Pečeň ochutíme kečupom, korením a vegetou. Pridáme paradajky nakrájané na kolieska a podusíme. Do zmesi dáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, 2/3 nastrúhaného eidamu a úplne na záver osolíme. Premiešame a odstavíme z ohňa.
- 2
Pripravené cukety pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút. Predpečené cukety vyberieme, naplníme zmesou a pečieme ešte 30 minút. Pred dopečením povrch posypeme zvyšným syrom a necháme 5 minút dopiecť dozlata.
- 3
Podávame s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu