Cukety plnené kuracou pečeňou

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
0,5 kg
1 ks
2 PL
1 PL
1 KL
3-4 strúčiky
1 PL
200 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou vydlabeme dužinu, nakrájame na kocky a pridáme k urestovanej pečeni. Vydlabané cukety hneď osolíme, aby pustili šťavu. Pečeň ochutíme kečupom, korením a vegetou. Pridáme paradajky nakrájané na kolieska a podusíme. Do zmesi dáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, 2/3 nastrúhaného eidamu a úplne na záver osolíme. Premiešame a odstavíme z ohňa.

  2. 2

    Pripravené cukety pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do pekáča vystlaného alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút. Predpečené cukety vyberieme, naplníme zmesou a pečieme ešte 30 minút. Pred dopečením povrch posypeme zvyšným syrom a necháme 5 minút dopiecť dozlata.

  3. 3

    Podávame s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia