Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto po upečení krásne nielen krásne vonia, aj výborne Zobraziť celý popisFajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto po upečení krásne nielen krásne vonia, aj výborne chutí. Netušia veľké tajomstvo - dvakrát pečené cesto je najlepšie. Tak im to radšej ani nehovorte a pečte!
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tvrdý chlieb nastrúhame alebo iba namočíme v 4 dl (400 ml) vody.
- 2
Zvlhčené cesto „naťapkáme“ do vymasteného pekáčika a povrch potrieme zmesou oleja, kečupu a prepasírovaného cesnaku. Na to poukladáme salámu nakrájanú na kocky, ak máme (nemusia nutne byť) pridáme nakrájané paradajky a strúhaný syr. Posypeme oregánom. Jemne, lebo bylinka je aromatická až ojojój.
- 3
Dáme zapiecť. Keď sa syr rozpustí, čo je pár minút, zalejeme „pizzu“ rozšľahanými vajcami v mlieku a dopečieme, kým nebude na povrchu jemne hnedastá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemo nepridáš k receptíku fotku,isto by zaujala viacerých?