
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 ml |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 Čl |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka tisícich chutí: | |
| 1/2 šálky |
|
| 1/2 šálky |
|
| 6 strúčikov |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 šálky |
|
Postup
-
1
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu.
- 2
Zeleninu umyjeme, papriku nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na štvrtiny, baklažán a cukinu na kolieska. Tvrdšie druhy zeleniny krájame na menšie kúsky, aby boli hotové spolu s mäkšími. Všetko striedavo ponapichujeme na špízy, potrieme olejom a necháme chvíľu odstáť.
- 3
Dáme na gril a opekáme zo všetkých strán. Počas opekania potierame olejom.
- 4
Okrem vody a solamylu všetky suroviny pomiešame v malom hrnci. Na miernom ohni krátko povaríme, a na koniec pridáme solamyl rozmiešaný vode. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame k špízom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu