Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí

redakcia - fotkaredakcia, 18. septembra 2009
Zeleninový špíz s omáčkou tisícich chutí
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 ml
3 strúčiky
1 Čl
1 ČL
1 ČL
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
Omáčka tisícich chutí:
1/2 šálky
1/2 šálky
6 strúčikov
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak, soľ, korenie, nasekanú bazalku, tymian a šalviu.

  2. 2

    Zeleninu umyjeme, papriku nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na štvrtiny, baklažán a cukinu na kolieska. Tvrdšie druhy zeleniny krájame na menšie kúsky, aby boli hotové spolu s mäkšími. Všetko striedavo ponapichujeme na špízy, potrieme olejom a necháme chvíľu odstáť.

  3. 3

    Dáme na gril a opekáme zo všetkých strán. Počas opekania potierame olejom.

  4. 4

    Okrem vody a solamylu všetky suroviny pomiešame v malom hrnci. Na miernom ohni krátko povaríme, a na koniec pridáme solamyl rozmiešaný vode. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame k špízom.

Diskusia k receptu

Vymazať
alena45
ja to vidím stále rovnako. Dá sa to samozrejme vyrátať, ale neviem, prečo tam sú tie plusy, veď je jednoduchšie aj pre vyhľadávanie ingrediencií samostatný riadok, či ?
Vymazať
jarco
Ak suroviny nie sú každá vo svojom riadku, tak je na vine zastaraný prehliadač MSIE 7. Treba sa ho čo najkôr zbaviť a prejsť na novší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia