Tak toto je najlepšie jesť tak v tomto krásnom pochmúrnom počasí pri čaji alebo káve. Len... asi nie su práve najjednoduchšie ale za tú námahu to veru stojí
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
1/2 lyžice |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
|
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a cukru necháme (klasickým) spôsobom vzísť kvások. Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozdelíme asi na 5 rovnakých bochníkov a každý na pomúčenej doske rozvaľkáme do kruhu. Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme plátok syrov, šunky a slaninky.
- 3
Trojuholníky stáčame od širšieho okraja po užší (ja to robím tak, že trojuholníky len preložím - najskôr širšiu potom užšiu časť a potom to otočím) uložíme na vymastený plech a potrieme vajcom.
- 4
Dáme piecť do vyhriatej rúry
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár k receptuPridaj komentár k receptu: