Pizzové rožky

forneta - fotkaforneta, 31. októbra 2009

Tak toto je najlepšie jesť tak v tomto krásnom pochmúrnom počasí pri čaji alebo káve. Len... asi nie su práve najjednoduchšie ale za tú námahu to veru stojí

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 ml
50 g
1 ČL
150 ml
1/2 lyžice
1 ČL
100 ml
150 g
100 g
100 g
100 g
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a cukru necháme (klasickým) spôsobom vzísť kvások. Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oreganom. Zo zmesi vypracujeme cesto a necháme ho asi 20 minút kysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozdelíme asi na 5 rovnakých bochníkov a každý na pomúčenej doske rozvaľkáme do kruhu. Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na jednotlivé trojuholníky dáme plátok syrov, šunky a slaninky.

  3. 3

    Trojuholníky stáčame od širšieho okraja po užší (ja to robím tak, že trojuholníky len preložím - najskôr širšiu potom užšiu časť a potom to otočím) uložíme na vymastený plech a potrieme vajcom.

  4. 4

    Dáme piecť do vyhriatej rúry

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: