Horčica dijonská

Horčica dijonská ako ingrediencia v receptoch:

  • Kuracie stehná v horčici (fotorecept)

    Kuracie stehná v horčici (fotorecept)

    kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...

  • Paradajky s baklažánovou náplňou

    Paradajky s baklažánovou náplňou

    Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej cukete. Náplň je výborná aj na hriankach ako ľahká večera, prípadne na barbecue ku grilovaným mäsam.

  • Šalát Ceasar

    Šalát Ceasar

    Dresing vytvoríme zmiešaním olivového oleja, dijonskej horčice, balzamica, medu a ančovičiek. Potom pridáme žĺtka z vajec a vyšľaháme do hladka. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na grile.

  • Košovská špecialita (fotorecept)

    Košovská špecialita (fotorecept)

    Neďaleko nás sa nachádza malá dedinka Koš a bola tam krásna Košovská pivnica-vináreň. Za mlada sme tam často chodievali, bola tam dobrá vára aj vínko. Samozrejme, že už nestojí čo je na škodu veci, ...

  • Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept)

    Zajačia restovaná pečeň na zázvore (fotorecept)

    Zajačia pečeň je delikatesa, nakoľko som ešte pár kúskov mala, tak som si vymyslela taký svoj recept a celkom sa vydaril. Veľká škoda, že sa dá veľmi ťažko zohnať, ale tí čo chováte zajačiky...

  • Jarný šalát s jogurtom

    Jarný šalát s jogurtom

    Jogurt zmiešame s majonézou, majoránom, horčicou, medom a pokrájanou jarnou cibuľkou. Syr nakrájame na rezančeky a vajcia na väčšie kocky. Do jogurtu primiešame syr, uvarenú fazuľu, papriku na rezančeky a vajcia.

  • Recept bez obrázku

    Cícer a lá Dison

    Recept mám z televízie ale neviem z akej relácie.

  • Recept bez obrázku

    Hovädzie mäso v pive - Wołowina w piwie

    Kořeny tohoto polského receptu jsou zřejmě na západě ve Flandřích. Znám i několik vylepšených recepisů se sušenými švestkami, či brambory, rajským protlakem, dochucované karamelem, jablečným octem. Nejraději, ale dělám tento základní.

  • Tatarák z lososa

    Tatarák z lososa

    Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu.

  • Tataráčik z čerstvého lososa

    Tataráčik z čerstvého lososa

    Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou a korením.

  • Tatársky biftek

    Tatársky biftek

    Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na pastu. Šalotku nakrájame na malé kocky. Cesnak postrúhame a pridáme k mäsu. Pridáme kečup, a horčicu. Zmes okoreníme,...

  • Recept bez obrázku

    Kura na troch horčiciach

    Tento recept dostal manžel od kolegu a nech nad ním budete akokoľvek neveriacky krútiť hlavou (ako najskôr aj my), keď sa ho odhodláte vyskúšať, už naň nedáte dopustiť :o)

  • Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

    Panini s lososom, avokádom a chrenovo – kôprovou smotanou

    Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

  • Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou

    Marinovaný losos – Gravadlax s horčicovou omáčkou

    Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist