Teplý zemiakový šalát
Teplý zemiakový šalát

Zemiaky s údeným lososom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 10:00
Zemiaky s údeným lososom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (varný typ A)
4 PL
40 g
1 PL
1/2 PL
1/2 PL
2 PL
1/2 ČL
200 g
 hrsť (alebo petržlenová vňať, estragón...)



Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.

  2. 2

    V panvici rozohrejeme olej. Pridáme nasekané sardelky, ocot, horčicu a med a miešame, kým sa všetko nespojí do dresingu. Stiahneme z ohňa a vmiešame kapary.

  3. 3

    Do panvice s dresingom pridáme nakrájané zemiaky, osolíme ich, okoreníme a premiešame. Doplníme na kúsky nakrájaným údeným lososom a posypeme bylinkami. Bylinky volíme podľa sezóny – okrem kôpru sa hodí pažítka, petržlenová vňať alebo estragón.

Diskusia k receptu