Zemiaky s údeným lososom
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 10:00
mesačník Varecha, dnes 10:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg (varný typ A) |
|
| 4 PL |
|
| 40 g |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 PL |
|
| 1/2 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 1/2 ČL |
|
| 200 g |
|
| hrsť (alebo petržlenová vňať, estragón...) |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Potom ich necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky.
- 2
V panvici rozohrejeme olej. Pridáme nasekané sardelky, ocot, horčicu a med a miešame, kým sa všetko nespojí do dresingu. Stiahneme z ohňa a vmiešame kapary.
- 3
Do panvice s dresingom pridáme nakrájané zemiaky, osolíme ich, okoreníme a premiešame. Doplníme na kúsky nakrájaným údeným lososom a posypeme bylinkami. Bylinky volíme podľa sezóny – okrem kôpru sa hodí pažítka, petržlenová vňať alebo estragón.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu