Recepty, kde je cukor
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky
pridáme postrúhaný rastlinný
tuk, práškový cukor,
vajce, kakao, prášok do
pečiva, mlieko...
Bábovka s olejom
Vajcia s práškovým cukrom
vyšľaháme do peny
a za stáleho šľahania prilievame
olej.
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme
2 kl soli, necháme
stáť asi 30 minút a po zmäknutí
vytlačíme vodu.
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme
redšie cesto, ktoré
necháme hodinu kysnúť.
Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami
vymiešame do peny.
V troške vlažného mlieka
necháme vykysnúť droždie
a pridáme ho...
Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor,
rozdrobené droždie, vlažné
mlieko, žĺtky, soľ a maslo.
Vypracujeme tuhšie cesto
a...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme
kvások. Potom zamiesime
zo všetkých surovín
cesto, rozdelíme ho na
3 časti a necháme...
Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor
zmiešame, pridáme žĺtky,
pokrájaný tuk a čiastočne
spracujeme na cesto.
Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...
Zaváraná tekvica
Očistenú tekvicu postrúhame a zalejeme studenou vodou. Necháme stáť od večera do rána. Ráno tekvicu...
Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.
Poľovnícka čalamáda
Pokrájané suroviny zalejeme nálevom, necháme trochu povariť až do bodu varu, ešte teplé naložíme...
Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.
Hubovo-zeleninový nakladaný šalát
Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále
Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...
Paprika v oleji
Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...
Slivkový koláč z kysnutého cesta
Do múky pridáme droždie
zmiešané s cukrom, vajce,
soľ, roztopené maslo, vlažné
mlieko a vypracujeme cesto....
Klasické pečené buchty s lekvárom
Do väčšej misy dáme múku,
olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor,
prášok do...
Tradičný veľkonočný koláč
Hrozienka namočíme minimálne
na hodinu do rumu.
Do misky preosejeme múku
a po okraji ju máličko posolíme.
Do múky...
Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme
kvások z mlieka, cukru
a droždia, pridáme celé vajcia,
masť, trošku cukru
a...
Jemný jablčník
Najprv si pripravíme cesto
tak, že vajcia rozmiešame
s vanilkovým a práškovým
cukrom, pridávame múku
a prášok do pečiva,...
Tvarohová žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska
a zalejeme mliekom. Oddelíme
žĺtky od bielkov a žĺtky
vyšľaháme s cukrom do
peny, pridáme...
Sypaný tvarohový koláč
Sypkú zmes pripravíme
zmiešaním uvedených surovín,
tekutú zmes rozmixovaním
surovín.
Pečené buchty
Z vlažného mlieka, trošky
cukru a droždia urobíme
kvások, ktorý necháme
podkysnúť.
Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...
Pyré z cukety
Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...
Jablkové pyré
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na štvrtiny. Podlejeme ich malým množstvom vody a dusíme...
Mandarínkový džús
5 l vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0, 5 l...
Tekvicový džús
Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky),...
Mrkvovo-pomarančový džús
V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč...
Kokosový krémeš
Do preosiatej hladkej múky pridáme postrúhaný rastlinný tuk, práškový cukor, vajce, kakao, prášok do pečiva, mlieko...
Bábovka s olejom
Vajcia s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho šľahania prilievame olej.
Tvarohový krémovník
Z uvedených surovín (polohrubá múka, margarín, práškový cukor, vajce, 2 žĺtky, prášok...
Kapustníky
Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.
Záhorácke kapustové koláče
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
Záhorácke kysnuté koláčiky
Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...
Skalický trdelník
Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...
Gerlachovské rezy
Z kvasníc a mlieka urobíme kvások. Potom zamiesime zo všetkých surovín cesto, rozdelíme ho na 3 časti a necháme...
Bratislavské rožky
Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.
Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...
Zaváraná tekvica
Očistenú tekvicu postrúhame a zalejeme studenou vodou. Necháme stáť od večera do rána. Ráno tekvicu...
Konzervovaný kôpor
Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.
Poľovnícka čalamáda
Pokrájané suroviny zalejeme nálevom, necháme trochu povariť až do bodu varu, ešte teplé naložíme...
Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.
Hubovo-zeleninový nakladaný šalát
Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále
Pikantné cukiny
Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) ...
Paprika v oleji
Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom...
Slivkový koláč z kysnutého cesta
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto....
Klasické pečené buchty s lekvárom
Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do...
Tradičný veľkonočný koláč
Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky...
Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...
Jemný jablčník
Najprv si pripravíme cesto tak, že vajcia rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridávame múku a prášok do pečiva,...
Tvarohová žemľovka
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme...
Sypaný tvarohový koláč
Sypkú zmes pripravíme zmiešaním uvedených surovín, tekutú zmes rozmixovaním surovín.
Pečené buchty
Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.
Pikantný cesnak
Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od...
Pyré z cukety
Očistenú cuketu bez semien postrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, cukor, škoricový cukor, vanilkový cukor...
Jablkové pyré
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na štvrtiny. Podlejeme ich malým množstvom vody a dusíme...
Mandarínkový džús
5 l vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0, 5 l...
Tekvicový džús
Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky),...
Mrkvovo-pomarančový džús
V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč...