Maďarská bábovka „töki kuglóf“

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

600 g
8 kociek
3 ks
300 ml
20 g
80 g
200 g
20 dkg




Postup

  1. 1

    Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.

  2. 2

    Droždie a zvyšné mlieko pridáme k múke, zamiešame so žĺtkami, maslom a štipkou soli. Dobre vymiesime a necháme kysnúť.

  3. 3

    Hrozienka a zomleté orechy zmiešame s cukrom. Pridáme do stredu k nakysnutému cestu a plnku zakryjeme cestom.

  4. 4

    Do vymastenej bábovkovej formy vložíme cesto a necháme naďalej kysnúť, kým nezaplní celú formu.

  5. 5

    Po nakysnutí pečieme pri miernej teplote. Hotové posypeme cukrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
chorvatka
Cakala som,ze to bude kuglof s kakaovou plnkou.Ten sme pravidelne jedavali na ranajky len v nedelu u mojej starej mamy Juliany. kto mi ho posle ???
Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@Redakcia , Myslím si, že tá orechová plnka sa dá do stredu cesta, zvinie sa a vloží ako závin do bábovkovej formy.
Vymazať
hviezda0401
zo 600 g múky do akej veľkej formy dávate kuglof ?? vyzerá ti , že takú obrovskú formu ani nemám. a chýba mi tu fotografia hotovej babovky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia