Postup
-
1
Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.
- 2
Droždie a zvyšné mlieko pridáme k múke, zamiešame so žĺtkami, maslom a štipkou soli. Dobre vymiesime a necháme kysnúť.
- 3
Hrozienka a zomleté orechy zmiešame s cukrom. Pridáme do stredu k nakysnutému cestu a plnku zakryjeme cestom.
- 4
Do vymastenej bábovkovej formy vložíme cesto a necháme naďalej kysnúť, kým nezaplní celú formu.
- 5
Po nakysnutí pečieme pri miernej teplote. Hotové posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu