Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009
Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi
Foto: Pravda: Ivan Majerský

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného Zobraziť celý popisRozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného času...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista alebo ugrilujeme.

  2. 2

    Z masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a povaríme. Neskôr zjemníme šľahačkovou smotanou, pridáme chren, ochutíme soľou, cukrom a octom.

  3. 3

    Zelené olivy nakrájame na kolieska a vložíme prehriať do omáčky. Nakoniec môžeme ešte zjemniť kúskom masla. Panenku rozkrájame na plátky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia