Postup
-
1
Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť. Ak je hmota príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou sýtenej minerálky alebo sódy.
- 2
Na rozohriatej panvici s pár kvapkami oleja upečieme palacinky a udržiavame ich teplé.
- 3
Na druhej panvičke alebo hrnci privedieme k varu višne s cukrom, trochou citrónovej šťavy a vanilkou. Varíme na miernom ohni, kým višne nepustia šťavu. Prilejeme griotku a omáčku ešte prevaríme. Nakoniec ju zahustíme PL škrobu rozmiešanou v 2 PL vody.
- 4
Palacinky naaranžujeme na taniere a polejeme ešte teplou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu