Palacinky s višňovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

500 ml
2 ks
250 g
250 g
2-3 PL
40 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec, soli a múky ručným šľahačom vypracujeme riedke cesto a necháme ho aspoň 20 minút stáť. Ak je hmota príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou sýtenej minerálky alebo sódy.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici s pár kvapkami oleja upečieme palacinky a udržiavame ich teplé.

  3. 3

    Na druhej panvičke alebo hrnci privedieme k varu višne s cukrom, trochou citrónovej šťavy a vanilkou. Varíme na miernom ohni, kým višne nepustia šťavu. Prilejeme griotku a omáčku ešte prevaríme. Nakoniec ju zahustíme PL škrobu rozmiešanou v 2 PL vody.

  4. 4

    Palacinky naaranžujeme na taniere a polejeme ešte teplou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia