Zemiakové langoše

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

500 g
20 g
100 ml
200 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100 ml oleja. Droždie dobre vypracujeme s vlažnou vodou.

  2. 2

    Vypracujeme vláčne, redšie cesto a vyformujeme z neho 30 – 40 g bochníčky, ktoré necháme zakryté odležať na olejom potretej tácke.

  3. 3

    Asi po polhodine sa objem zdvojnásobí, vtedy cesto roztiahneme do tvaru langošov a vyprážame ich v horúcom oleji.

  4. 4

    Podávame s cesnakom, smotanou alebo syrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
vlastka
Ja nemám rada moc zložité recepty, ale tento recept je jednoduchý, takže ho určite v najbližšie dni vyskúšam. Už sa teším.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia