porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť na oleji, znížime teplotu a domäkka opečieme. Horúce mäso osolíme a nalejeme naň med. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme nabok. Potom dáme variť makaróny v osolenej vode podľa návodu. Do výpeku pridáme hydinový vývar, pridáme víno a nakoniec sójovú omáčku. Všetko to necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením.
- 2
Potom do toho ešte pridáme nasekané papričky. Zamiešame a dochutíme troškou cukru. V malom množstve vody rozmiešame maizenu a prilejeme do omáčky. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Očistíme pór a nakrájame na väčšie kúsky aj s listami, v ďalšej panvici ho opražíme na masle.
- 3
Odložené mäso pridáme do omáčky a zamiešame. Ďalej pridáme pór a zamiešame. Omáčku s mäsom a pórom dáme na makaróny a nakoniec všetko premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu