Makaróny na ázijský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 17. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 bal.
2 PL
300 g
300 ml
3 PL
2 PL
2-3 ks
1 KL
1 PL




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť na oleji, znížime teplotu a domäkka opečieme. Horúce mäso osolíme a nalejeme naň med. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme nabok. Potom dáme variť makaróny v osolenej vode podľa návodu. Do výpeku pridáme hydinový vývar, pridáme víno a nakoniec sójovú omáčku. Všetko to necháme prevrieť, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Potom do toho ešte pridáme nasekané papričky. Zamiešame a dochutíme troškou cukru. V malom množstve vody rozmiešame maizenu a prilejeme do omáčky. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Očistíme pór a nakrájame na väčšie kúsky aj s listami, v ďalšej panvici ho opražíme na masle.

  3. 3

    Odložené mäso pridáme do omáčky a zamiešame. Ďalej pridáme pór a zamiešame. Omáčku s mäsom a pórom dáme na makaróny a nakoniec všetko premiešame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia