Postup
-
1
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť.
- 2
Medzitým zohrejeme rúru na teplotu 170 – 180° C. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor, a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.
- 3
Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto.
- 4
Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme, prípadne postláčame rukou cesto tam, kde treba. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.
- 5
Keď cesto začne ružovieť, vyberieme ho z rúry, navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť.
- 6
Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu, ktorý nám zostal, a to tak, že sneh dáme do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihneme rožtek.
- 7
Koláč dáme už len na minútku do rúry, aby sa zapiekol sneh.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu