Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť.
- 2
 Medzitým zohrejeme rúru na teplotu 170 – 180° C. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor, a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.
- 3
 Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto.
- 4
 Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme, prípadne postláčame rukou cesto tam, kde treba. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.
- 5
 Keď cesto začne ružovieť, vyberieme ho z rúry, navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť.
- 6
 Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu, ktorý nám zostal, a to tak, že sneh dáme do mikroténového vrecka, na ktorom odstrihneme rožtek.
- 7
 Koláč dáme už len na minútku do rúry, aby sa zapiekol sneh.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu