Postup
-
1
Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.
- 2
Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút. Upečené cesto rozdelíme na 3 časti.
- 3
Vanilkový krém pripravíme tak, že žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, maslo a varíme, až kým krém nezhustne. Potom pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.
- 4
Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládovú polevu. Následne prvú časť cesta polejeme rumom.
- 5
Na to dáme čokoládovú polevu a polejeme vanilkovým krémom. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom a potrieme džemom a posypeme orechmi.
- 6
Pridáme ešte aj hrozienka. Polejeme čokoládou a krémom.
- 7
Zákusok zakončujeme treťou časťou cesta, ktorú taktiež polejeme rumom a čokoládou
- 8
Polejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.
- 9
Koláč necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín, potom z neho vykrajujeme pomocou lyžice halušky. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu