Vanilkovo– čokoládový zákusok

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

6 ks
120 g
120 g
2 ks
50 g
1 PL
500 ml
10 g
100 g
2 PL
5 PL
150 ml
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtky, múku a citrónovú kôru.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 minút. Upečené cesto rozdelíme na 3 časti.

  3. 3

    Vanilkový krém pripravíme tak, že žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, maslo a varíme, až kým krém nezhustne. Potom pridáme vanilkový cukor. Môžeme zahustiť troškou múky.

  4. 4

    Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládovú polevu. Následne prvú časť cesta polejeme rumom.

  5. 5

    Na to dáme čokoládovú polevu a polejeme vanilkovým krémom. Potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom a potrieme džemom a posypeme orechmi.

  6. 6

    Pridáme ešte aj hrozienka. Polejeme čokoládou a krémom.

  7. 7

    Zákusok zakončujeme treťou časťou cesta, ktorú taktiež polejeme rumom a čokoládou

  8. 8

    Polejeme zvyšným krémom a pridáme hrozienka.

  9. 9

    Koláč necháme odstáť v chladničke aspoň 12 hodín, potom z neho vykrajujeme pomocou lyžice halušky. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia