Ovocné pokušenie

redakcia - fotkaredakcia, 14. augusta 2009 0:02
Ďalšie recepty »
Ovocné pokušenieFoto: Pravda: Marek Velček

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

4
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hladkú múku, vaječné bielky, kryštálový cukor a maslo zmiešame dokopy metličkou, a necháme chvíľu postáť. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov.

  2. 2

    Na prípravu plátov potrebujeme silikónovú podložku, na ktorú polievkovou lyžicou nanesieme polotekuté cesto do kruhového tvaru s priemerom asi 8 cm. Kolieska dáme piecť do rúry, kým sa nesfarbia do zlatista, asi 3 - 5 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ovocie umyjeme, podľa chuti pridáme med a mätu, prípadne trošku balzamikového octu. Dezert navrstvíme a jemne posypeme škoricovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist