Pôvabnica fialová ako červená kapusta

redakcia - fotkaredakcia, 27. júla 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 PL
2 PL
1 PL
1 šálka
1/2 KL
3 ks




Postup

  1. 1

    Pripravené huby nakrájame natenko, cibuľu na kocky a podusíme na masti.

  2. 2

    Ošúpané jablko pokrájame nadrobno, najprv však huby podusíme na cibuľke, osolíme, pridáme jablko, ovocnú šťavu, ocot, cukor a klinčeky a všetko necháme 30 minút ľahko variť.

  3. 3

    Ak huby pustia priveľa šťavy, zahustíme ju škrobovou múčkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
lydia
Práve som si hľadala info o pôvabnici fialovej, lebo som ich našla včera dosť veľa. Mama ich zavarila do sladkokyslého nálevu ako uhorky spolu s podpňovkou a strmuľkou. Našla som túto info: vedci zistili u tejto huby výrazné protirakovinové účinky a skúma sa metóda na vyvinutie lieku z nej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia