
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kvások z asi polovice mlieka, droždia a trošky cukru. Mlieko zohrejeme asi na 35 °C a nadrobíme doň droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť. Mlieko nesmie byť veľmi horúce, aby sme nezabili baktérie v droždí.
- 2
Vajce rozmiešame s cukrom, pridáme múku, kvások, soľ a prípadne ešte mlieko a necháme chvíľku vykysnúť. Cesto by malo byť husté, ale tekuté.
- 3
Jednotlivé lievance opekáme na vymastenej panvičke z oboch strán tak, aby boli zlatisté. Pečené lievance potrieme lekvárom, pridáme trochu smotany a prípadne ozdobíme šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu