Kakaové koláčiky – „čige“

redakcia - fotkaredakcia, 23. júla 2009

Suroviny

500 g
25 g
2 ks
200-300 ml
2 PL
1 PL
5-6 PL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, trošku soli a cukru, aby cesto bolo sladkasté.

  2. 2

    Cesto necháme pol hodiny odpočívať, potom ho na doske vyvaľkáme na hrúbku prsta. Potrieme ho olejom a posypeme kakaovou náplňou, ktorú sme pripravili zmiešaním uvedených surovín.

  3. 3

    Cesto zvinieme a pokrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. „Čige“ (slimáky) rozložíme na plechu potretom olejom a necháme opäť pol hodiny stáť.

  4. 4

    Koláče pečieme najprv pri strednej teplote a keď sú už takmer hotové, potrieme ich olejom. Posledných 5 – 7 minút ich pečieme pri najvyššej teplote, aby sa pekne sfarbili.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia