Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

redakcia - fotkaredakcia, 8. augusta 2009
Jahody so šľahačkou na vanilkovej omáčke

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Suroviny

0,5 kg
100 g
1
0,5 l
2 dl
6

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vanilková omáčka: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do bledej peny.

  2. 2

    Postupne zalejeme zohriatym mliekom, do ktorého sme dali vyvariť vanilkový struk, premiešame a chvíľku prevaríme, aby vznikla krásna krémová omáčka. Prípadne ju môžeme ešte precediť a schladíme.

  3. 3

    Smotanu vyšľaháme a dozdobíme čerstvými jahodami.

  4. 4

    Náš tip: Jahoda, ktorá dnes rastie v celej Európe aj Ázii, pochádza pôvodne z Ameriky. Plody majú priaznivý vplyv na ľudský organizmus. Jahody podporujú trávenie, ovplyvňujú krvný obeh a majú močopudné účinky. Obsahujú 88 % vody, 6 % cukru a 1 % bielkovín. Majú vysoký obsah železa, vápnika, fosforu, draslíka aj jódu, ale aj veľa organických kyselín a vitamíny C, B1, B2, B3, K a karotén.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Vymazať
mňam..už sa mi zbiehajú slinky.....ide Veľká Noc tak skúsim urobiť...vyzerá to úúžasne....:)