Recepty, kde je cibuľa
Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...
Bučiansky plnený kapor
Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...
Bertin kapor v kapuste
Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.
Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...
Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...
Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií
Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela
Albrecht v Bratislave (recept pre...
Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...
Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...
Dunajská polievka
Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...
Polievka z kapra
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...
Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Ratatouille po slovensky
Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...
Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...
Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.
Grilované cukety so zeleninou
Cukety pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti a vnútornú časť z nich vydlabeme. Takto upravené cukety preložíme...
Grilovaná zelenina s bylinkovým maslom
Baklažán, cukety, papriky a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme...
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu
dotmava. Mäso nakrájame
na kocky. Pridáme k cibuli
a prikryté necháme dusiť vo
vlastnej šťave....
Koláč „töki pompos“
Mlieko zohrejeme a rozpustíme
cukor, rozmrvíme droždie
a zamiešame. Vlejeme do
múky, pridáme soľ a vymiesime
tuhšie cesto....
Zubáč Bakony
Filety zo zubáča umyjeme,
osolíme, okoreníme
a opražíme na masti z obidvoch
strán.
Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku
pokrájame na kúsky dlhé asi
1, 5 cm, rajčiakovú papriku
a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu
pokrájame...
Maďarský zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme a nakrájame
na plátky. Slaninu
nakrájame na menšie kocky
a spolu s nadrobno pokrájanou
cibuľou urestujeme
doružova.
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb
a hlávku necháme variť
5 – 6 minút v osolenej vode.
8 listov oddelíme, ...
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame
na dlhé pásiky (asi
6–7 cm).
Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno
urestujeme na oleji a zaprášime
mletou sladkou paprikou.
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané
zelené...
Hliva na maďarský spôsob
Zemiaky v šupke uvaríme nie
úplne domäkka. Olúpeme ich
a vychladnuté nakrájame na
plátky.
Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno
a speníme na masti. Pridáme
papriku, urestujeme
a pridáme olúpané zemiaky
nakrájané na kocky.
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme
a nakrájame na rezne. Cibuľu
nasekáme nadrobno a pancetu
nakrájame na kocky.
Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme,
pokvapkáme citrónom
a necháme 15 minút odstáť.
Potom ho opražíme na masle
a odložíme nabok....
Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme,
vypitveme, rozkrojíme na
polovice, osolíme a hlavu
s plutvami odsekneme.
Sliepka na paprike
Mäso nakrájame na malé
porcie. Cibuľu posekáme
nadrobno a speníme na
masle. Pridáme soľ, kl sladkej
červenej papriky...
Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu
pokrájanú na kocky, pridáme
sladkú červenú papriku,
cesnak a pečeň, ktorú
sme pokrájali na...
Kapor plnený hríbmi
Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme...
Bučiansky plnený kapor
Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...
Bertin kapor v kapuste
Narezanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme natenko narezanú kapustu a dusíme do zmäknutia.
Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...
Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...
Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...
Staročeský šalát z kapra
Varené mäso zbavené kostí rozoberieme na kúsky, pridáme polovicu nadrobno pokrájanej cibule, hrášok a majonézu...
Studený šalát z rybieho filé
Filé nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a necháme aspoň pol hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú zeleninu...
Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...
Dunajská polievka
Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...
Polievka z kapra
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z...
Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Ratatouille po slovensky
Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...
Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...
Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.
Grilované cukety so zeleninou
Cukety pozdĺžne rozkrojíme na 2 časti a vnútornú časť z nich vydlabeme. Takto upravené cukety preložíme...
Grilovaná zelenina s bylinkovým maslom
Baklažán, cukety, papriky a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme...
Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....
Koláč „töki pompos“
Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....
Zubáč Bakony
Filety zo zubáča umyjeme, osolíme, okoreníme a opražíme na masti z obidvoch strán.
Maďarský štipľavý zeleninový šalát so salámou
Očistenú a umytú fazuľku pokrájame na kúsky dlhé asi 1, 5 cm, rajčiakovú papriku a rajčiaky rozštvrtíme, cibuľu pokrájame...
Maďarský zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme a nakrájame na plátky. Slaninu nakrájame na menšie kocky a spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou urestujeme doružova.
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).
Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...
Hliva na maďarský spôsob
Zemiaky v šupke uvaríme nie úplne domäkka. Olúpeme ich a vychladnuté nakrájame na plátky.
Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masti. Pridáme papriku, urestujeme a pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky.
Perkelt zo sumca
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezne. Cibuľu nasekáme nadrobno a pancetu nakrájame na kocky.
Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....
Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.
Sliepka na paprike
Mäso nakrájame na malé porcie. Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na masle. Pridáme soľ, kl sladkej červenej papriky...
Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...