Plnené šampiňóny

bezreceptu - bez fotkybezreceptu, 9. novembra 2009

Jedlo som vymyslel, keď som ja, milovník mäsa, mal nachovať vegetariánov.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

20 ks
25 Dg
15 Dg
3 dl
1 ks
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Fazuľu uvarím v slanej vode do mäkka, scedím a roztlačím vidličkou na kašu. Oddelím hlávky pekných väčších šampiňónov od koreňov, korene nadrobno pokrájam a podusím na oleji na nadrobno pokrájanej cibuľke. Syr postrúham.

  2. 2

    Z roztlačenej fazule, podusených koreňov, postrúhaného syra a smotany do hladka vymiešam plnku, ktorou naplním kopcom hlávky šampiňónov. Pokladiem ich na pekáč na alobal a vložím do rozpálenej rúry.

  3. 3

    Pri teplote 180 stupňov pečiem cca 45 min. Podávam so zemiakovým pyré a s kompótom, najradšej mám čučoriedkový.

Diskusia k receptu

58vlasta
Ja by som sa nezdržovala s varením fazule, s konzervičkou sterilizovanej fazule by to bolo raz, dva. A ani by nebolo treba tak dlho piecť. Určite ale dobrý nápad.
andrejka1984
Ja by som sa fazulou nezatazovala vobec a spapala to len v kombinacii smotana, syr, nozicky sampinonov :-) Mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia