Mošonská zelotekvica

redakcia - fotkaredakcia, 5. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 balenie
4 ks
1 ks
4 ks
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú zmes a pokrájanú zelenú papriku chvíľu podusíme spolu s cibuľou. Pekáč potrieme olejom, rozložíme cibuľu, tekvicu, zemiaky, zeleninovú zmes, osolíme, okoreníme a opäť dáme zemiaky.

  2. 2

    Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred dokončením zmes polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajcia. Dáme znova do rúry a dopečieme do chrumkava.

  3. 3

    Podávame poliate bielym jogurtom a posypané posekaným kôprom.

Diskusia k receptu

Vymazať
zvoncek
zdá sa mi, že ten jeden zemiak je preklep, asi sa toho pridáva viac.,
taktiež označenie 1 balenie mrazenej zeleniny je nejednoznačné, čo sa týka nielen množstva (balenia bývajú od 250g po 1500g), ale hlavne
zloženia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia