Segedínsky šalát

redakcia - fotkaredakcia, 4. novembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ks
3 ks
200 ml
1 KL
 štipka
Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, čierneho korenia, soli, octu a niekoľkokrát premiešame. Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné krúžky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, bielky nadrobno nasekáme a pridáme k fazuli. Žĺtky prelisujeme cez sito a zmiešame so smotanou a paprikou. Túto zmes nalejeme k fazuli, dobre premiešame a dáme na 2 hodiny do chladu odležať. Na miskách ešte posypeme paprikou.




Postup

  1. 1

    Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, čierneho korenia, soli, octu a niekoľkokrát premiešame. Pridáme cibuľu nakrájanú na jemné krúžky.

  2. 2

    Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, bielky nadrobno nasekáme a pridáme k fazuli. Žĺtky prelisujeme cez sito a zmiešame so smotanou a paprikou.

  3. 3

    Túto zmes nalejeme k fazuli, dobre premiešame a dáme na 2 hodiny do chladu odležať. Na miskách ešte posypeme paprikou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia