porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky ošúpeme a postrúhame najemno, primiešame nasekanú petržlenovú vňať, soľ, vajce, a dve polievkové lyžice dusenej kapusty nakrájanej nadrobno. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme z neho dlhší šúľok.
- 2
Salámu posekáme nadrobno a zmiešame s troškou kapusty. Zo zemiakového cesta odkrajujeme malé kúsky, robíme z nich guľky a do každej vtlačíme kúsok salámovej plnky. Guľky hádžeme do vriacej slanej vody a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, ihneď ich vyberieme.
- 3
Na dno vymasteného pekáča dáme dusenú kapustu, na ňu uložíme teplé guľky a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme rozšľahali dve vajíčka, nastrúhaný syr, soľ, korenie. Vo vyhriatej rúre upečieme doružova.
- 4
U nás je veľmi obľúbená kyslá kapusta a toto jedlo je veľmi chutné a dobré, recept patrí k našim obľúbeným. Pripravujem ho vždy, keď niekto má na to chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to klasika. takéto jedlá môžem:-)