Mäsové guľky zapekané v kyslej kapuste

dadka21 - bez fotkydadka21, 5. novembra 2009
6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

700 g
1 kg
1 ks
3 ks
150 g
3 ks
100 g
200 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na troške oleja, pridáme kyslú kapustu a podusíme domäkka. Zemiaky ošúpeme a postrúhame najemno, primiešame nasekanú petržlenovú vňať, soľ, vajce, a dve polievkové lyžice dusenej kapusty nakrájanej nadrobno. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme z neho dlhší šúľok.

  2. 2

    Salámu posekáme nadrobno a zmiešame s troškou kapusty. Zo zemiakového cesta odkrajujeme malé kúsky, robíme z nich guľky a do každej vtlačíme kúsok salámovej plnky. Guľky hádžeme do vriacej slanej vody a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, ihneď ich vyberieme.

  3. 3

    Na dno vymasteného pekáča dáme dusenú kapustu, na ňu uložíme teplé guľky a zalejeme ich smotanou, v ktorej sme rozšľahali dve vajíčka, nastrúhaný syr, soľ, korenie. Vo vyhriatej rúre upečieme doružova.

  4. 4

    U nás je veľmi obľúbená kyslá kapusta a toto jedlo je veľmi chutné a dobré, recept patrí k našim obľúbeným. Pripravujem ho vždy, keď niekto má na to chuť.

Diskusia k receptu

haston
namiesto salámy možno pridať aj udusené huby.
je to klasika. takéto jedlá môžem:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia