Recepty, kde je cherry
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena,
veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje
osobitosti. Zvieratá majú...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má
príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií
a ako...
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme
na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
Spaghetti alle vongole
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo
ružového,...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút
postáť. Potom...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno
nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu
a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku
zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy
povýšme nielen na zážitok kulinársky,...
Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...
Zapekaný plnený baklažán
Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou
príchuťou môžeme...
Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom
Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto
všetko dokopy tvorí...
Fitness tuniaková omeleta
Tuniakovú omeletu si môžete spraviť na raňajky, ale
dopriať si ju môže kľudne aj na večeru....
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na
rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme
a necháme vychladnúť...
Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej
Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...
Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...
Fazole s vepřovým masem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom
oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo
a necháme dôjsť...
Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme
malým množstvom tekutého dymu, osolíme
a okoreníme. Pečieme 7...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví,
občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so
svojskými...
Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
Stredomorská frittata
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa
páči, tu...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a
paradajky v kysnutom ceste :-)
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale
a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame
na kocky, osolíme, okoreníme a...
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii
„Baránok“, držkový v
motoreste...
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú
reďkovku, určite vyskúšajte dať
do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...
Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...
Spaghetti alle vongole
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového,...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...
Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...
Zapekaný plnený baklažán
Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou príchuťou môžeme...
Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom
Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto všetko dokopy tvorí...
Fitness tuniaková omeleta
Tuniakovú omeletu si môžete spraviť na raňajky, ale dopriať si ju môže kľudne aj na večeru....
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...
Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...
Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...
Fazole s vepřovým masem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...
Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...
Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
Stredomorská frittata
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...