Bruschetta s paradajkovým džemom
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne. Preto sa Zobraziť celý popisDnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne. Preto sa vždy tešíme na chvíľu, keď sa to v kuchyni rozzelenie špargľou, medvedím cesnakom a špenátom. Za nimi totiž už rýchlo nasledujú farby reďkoviek, cibuľky, mladej mrkvy, paprík, rajčín, rebarbory, jahôd... Cez vitamíny a minerálne látky posilňujú náš imunitný systém, a pritom aj božsky chutia.
porcie
príprava
Postup
-
1
Paradajkový džem: Cibuľu nakrájanú na malé kocky opečieme na troške oleja dozlatista, pridáme pretlačený cesnak, cherry paradajky prekrojené na polovicu a zmes posypeme cukrom. Necháme variť na miernom ohni asi 10 minút (tak, aby sme získali hustú „džemovú" konzistenciu). Po dovarení dochutíme zľahka vínnym octom, soľou a mletým čiernym korením.
- 2
Ciabattu nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm. Plátky ciabatty opečieme nasucho na panvici alebo grile a podávame s paradajkovým džemom. Dozdobíme hoblinkami parmezánu.
Tiež bruschetta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu