Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penou

Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 2. júla 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

150 g
100 ml
50 g
75 ml
150 g
10 ml
5 g
5–10 g
Mätová pena:
10 g
150 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cherry paradajky pečieme v rúre s balzamikom, so soľou, s cukrom pri 180 °C 5 – 7 minút.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku. Šalotku podlejeme červeným vínom, balzamikovým octom, pridáme pečené cherry paradajky, jahody, mätu, bazalku, podľa potreby soľ, cukor a korenie. Všetko rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Polievku dekorujeme mätovou penou - mätou rozmixovanou v mlieku. Môžeme pokvapkať balzamikovým octom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist