Jahodovo-paradajková polievka s mätovou penou
Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 2. júla 2019
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 2. júla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cherry paradajky pečieme v rúre s balzamikom, so soľou, s cukrom pri 180 °C 5 – 7 minút.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku. Šalotku podlejeme červeným vínom, balzamikovým octom, pridáme pečené cherry paradajky, jahody, mätu, bazalku, podľa potreby soľ, cukor a korenie. Všetko rozmixujeme dohladka.
- 3
Polievku dekorujeme mätovou penou - mätou rozmixovanou v mlieku. Môžeme pokvapkať balzamikovým octom.
Tiež paradajkami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu