Cícerový šalát so sardelami
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 2. júla 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 2. júla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
300 g (na noc namočiť) |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 hlávky |
|
15 ks |
|
|
|
|
|
(alebo rybie očká) |
|
2 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Namočený cícer uvaríme, schladíme a scedíme. Na prípravu šalátu môžeme použiť aj sterilizovaný cícer, vtedy ho nevaríme.
- 2
Mladú cibuľku nakrájame najemno, čili papričky na tenké kolieska, cherry paradajky na polovice, petržlenovú vňať natrháme na kúsky, ľadový šalát nakrájame na tenšie rezance. Všetko dáme do misy, pridáme sezamový olej, soľ, biele korenie, vínny ocot a premiešame.
- 3
Hotový šalát podávame so sardelami a s plátkami citróna.
Tiež cícerový šalát:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu