Cícerový šalát
Cícerový šalát

Cícerový šalát so sardelami

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 2. júla 2020
Cícerový šalát so sardelami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

300 g (na noc namočiť)
2 ks
2 ks
1/2 hlávky
15 ks
 (alebo rybie očká)
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočený cícer uvaríme, schladíme a scedíme. Na prípravu šalátu môžeme použiť aj sterilizovaný cícer, vtedy ho nevaríme.

  2. 2

    Mladú cibuľku nakrájame najemno, čili papričky na tenké kolieska, cherry paradajky na polovice, petržlenovú vňať natrháme na kúsky, ľadový šalát nakrájame na tenšie rezance. Všetko dáme do misy, pridáme sezamový olej, soľ, biele korenie, vínny ocot a premiešame.

  3. 3

    Hotový šalát podávame so sardelami a s plátkami citróna.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Strukoviny, Predjedlá, Šaláty, Varené, Pre štíhlu líniu

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre