Cuketový šalát s ovčím syrom a olivami
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 26. augusta 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Na raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer. Pod horúce slnko, keď sa telu vôbec nežiada Zobraziť celý popisNa raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer. Pod horúce slnko, keď sa telu vôbec nežiada teplé jedlo... je skrátka sto príležitostí, kedy telu najlepšie ,padne' studená kuchyňa. Jednoduchá alebo filigránska, ktorá však potrebuje skúsenú ruku profesionála. Máme radi takú aj takú. Len nech vôňou, chuťou i vzhľadom ulahodí všetkým zmyslom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cuketu nakrájame na tenké rezance, cherry paradajky prekrojíme na polovicu, vložíme do misy a pridáme nakrájané olivy.
- 2
Šťavu z limetky zmiešame s medom, so soľou, s čiernym korením a olivovým olejom. Tento nálev nalejeme na cuketu, paradajky a olivy.
- 3
Šalát podávame s nakrájaným ovčím syr, ktorý posypeme mletou červenou paprikou.
Tiež cuketový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu