Cuketový šalát
Cuketový šalát

Cuketový šalát s ovčím syrom a olivami

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou, 26. augusta 2019
Cuketový šalát s ovčím syrom a olivami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Na raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer. Pod horúce slnko, keď sa telu vôbec nežiada Zobraziť celý popisNa raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer. Pod horúce slnko, keď sa telu vôbec nežiada teplé jedlo... je skrátka sto príležitostí, kedy telu najlepšie ,padne' studená kuchyňa. Jednoduchá alebo filigránska, ktorá však potrebuje skúsenú ruku profesionála. Máme radi takú aj takú. Len nech vôňou, chuťou i vzhľadom ulahodí všetkým zmyslom.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
50 g
200 g
50 ml
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájame na tenké rezance, cherry paradajky prekrojíme na polovicu, vložíme do misy a pridáme nakrájané olivy.

  2. 2

    Šťavu z limetky zmiešame s medom, so soľou, s čiernym korením a olivovým olejom. Tento nálev nalejeme na cuketu, paradajky a olivy.

  3. 3

    Šalát podávame s nakrájaným ovčím syr, ktorý posypeme mletou červenou paprikou.

Diskusia k receptu