Kuracie prsia v parmezánovom cestíčku so špagetami
šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 25. júna 2020
z Bella Italia v Šamoríne, 25. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g (8 menších kusov) |
|
250 g |
|
3 ks |
|
200 ml |
|
100 g |
|
50 ml |
|
2 strúčiky |
|
250 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
čerstvá |
|
|
|
|
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z vyšľahaných vajec a hladkej múky za postupného riedenia mliekom urobíme cestíčko, osolíme a pridáme strúhaný parmezán. Rezne namočíme do cestíčka a v rozohriatom slnečnicovom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.
- 2
Vo veľkom hrnci dáme variť vodu, osolíme a vo vriacej vode uvaríme špagety. Nakrájaný cesnak a cherry paradajky opražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku, prevaríme a pridáme scedené špagety a premiešame.
- 3
Na tanier uložíme špagety, navrch vypražené kuracie mäso a posypeme strúhaným parmezánom.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu