Vyprážané kuracie prsia
Vyprážané kuracie prsia

Kuracie prsia v parmezánovom cestíčku so špagetami

šéfkuchár Tibor Darida a pizzaiolo Patrik Venchich
z Bella Italia v Šamoríne, 25. júna 2020
Kuracie prsia v parmezánovom cestíčku so špagetami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

400 g (8 menších kusov)
250 g
3 ks
200 ml
100 g
50 ml
2 strúčiky
250 g
300 g
150 g
 čerstvá
500 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z vyšľahaných vajec a hladkej múky za postupného riedenia mliekom urobíme cestíčko, osolíme a pridáme strúhaný parmezán. Rezne namočíme do cestíčka a v rozohriatom slnečnicovom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.

  2. 2

    Vo veľkom hrnci dáme variť vodu, osolíme a vo vriacej vode uvaríme špagety. Nakrájaný cesnak a cherry paradajky opražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku, prevaríme a pridáme scedené špagety a premiešame.

  3. 3

    Na tanier uložíme špagety, navrch vypražené kuracie mäso a posypeme strúhaným parmezánom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Niečo takéto už som robil a môžem potvrdiť že to je vyborne
1x haji