Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Zeleninu a šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a taktiež ju na oleji orestujeme. Potom zmes preložíme na pekáč. Na zeleninu so šampiňónmi rozložíme kuracie mäso a navrch rozdrobíme bryndzu. Pekáč vložíme do rúry zohriatej na 220 °C a zapekáme, kým bryndza nechytí jemne zlatistú farbu.

  3. 3

    Dip: Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nasekanú pažítku.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist