Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.
- 2
Zeleninu a šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a taktiež ju na oleji orestujeme. Potom zmes preložíme na pekáč. Na zeleninu so šampiňónmi rozložíme kuracie mäso a navrch rozdrobíme bryndzu. Pekáč vložíme do rúry zohriatej na 220 °C a zapekáme, kým bryndza nechytí jemne zlatistú farbu.
- 3
Dip: Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nasekanú pažítku.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu