Zapekané kuracie prsia
Zapekané kuracie prsia

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Martin Šulc a Juraj Štefanka
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 21. mája 2019
Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
2 ks farebná
12 ks
10 ks
250 g
Dip:
250 ml
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Zeleninu a šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a taktiež ju na oleji orestujeme. Potom zmes preložíme na pekáč. Na zeleninu so šampiňónmi rozložíme kuracie mäso a navrch rozdrobíme bryndzu. Pekáč vložíme do rúry zohriatej na 220 °C a zapekáme, kým bryndza nechytí jemne zlatistú farbu.

  3. 3

    Dip: Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nasekanú pažítku.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: