Recepty, kde je cherry
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno
nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu
a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku
zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy
povýšme nielen na zážitok kulinársky,...
Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...
Zapekaný plnený baklažán
Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou
príchuťou môžeme...
Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom
Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto
všetko dokopy tvorí...
Fitness tuniaková omeleta
Tuniakovú omeletu si môžete spraviť na raňajky, ale
dopriať si ju môže kľudne aj na večeru....
Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na
rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme
a necháme vychladnúť...
Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej
Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...
Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...
Fazole s vepřovým masem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom
oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo
a necháme dôjsť...
Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme
malým množstvom tekutého dymu, osolíme
a okoreníme. Pečieme 7...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví,
občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so
svojskými...
Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
Stredomorská frittata
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa
páči, tu...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a
paradajky v kysnutom ceste :-)
Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale
a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame
na kocky, osolíme, okoreníme a...
Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii
„Baránok“, držkový v
motoreste...
Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú
reďkovku, určite vyskúšajte dať
do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...
Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou
Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z...
Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...
Zapekané gnocchi so zeleninou
Na internete je síce tristotisíc receptov na zapekané gnocchi, ale aj napriek tomu je tento
niečim...
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme
sprudka na rozpálenej panvici s olejom
z jednej aj druhej strany, dáme...
Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou
Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka
:)
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte
čas na dlhé státie pri hrncoch a
chcete sa dosýta najesť,...
Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom.
Zlejeme, pridáme maslo a premiešame.
Na panvici orestujeme na...
Svieže letné špagety
Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec...
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme,
postupne k nim pridávame všetky ostatné
suroviny. Nakoniec všetko spolu...

Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...

Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...

Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...

Lievance s tofu a avokádom
Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200...

Zapekaný plnený baklažán
Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou príchuťou môžeme...

Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom
Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto všetko dokopy tvorí...

Fitness tuniaková omeleta
Tuniakovú omeletu si môžete spraviť na raňajky, ale dopriať si ju môže kľudne aj na večeru....

Parmezánové košíčky s kuracím šalátom
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť...

Vianočná kapustnica pre vegetariánov
Vianočná vegetariánska kapustnica podľa foodblogerky Evy Srogoncikovej, pozrite jej Instagram @glutenfree_planet, prípadne aj náš Varechový...

Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...

Fazole s vepřovým masem
Na oleji zpěníme nakrájenou šalotku a přidáme na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme na nudličky nakrájenou...

Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...

Mušle sv. Jakuba na šošovici à la Izabela I. Španielska
Mušle opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením. Pridáme maslo a necháme dôjsť...

Prsia z perličky na vínovej redukcii à la Ľudovít XIV.
Prsia z perličky opečieme na oleji, potrieme malým množstvom tekutého dymu, osolíme a okoreníme. Pečieme 7...

Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...

Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.

Stredomorská frittata
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu...

Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.

Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)

Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

Hovädzí paprikáš s hubami
Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste...

Šalát z reďkovkovej vňate
Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je...

Jahňacie kotletky s pikantnou omáčkou a polentou
Recept, kde by nebol problém zmeniť názov. Inšpirovali ma tri impulzy. Prvý, z...

Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...

Zapekané gnocchi so zeleninou
Na internete je síce tristotisíc receptov na zapekané gnocchi, ale aj napriek tomu je tento niečim...

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...

Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou
Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...

Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na...

Svieže letné špagety
Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec...

Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...