Špargľový kiš s konfitovanými paradajkami
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Špičky (asi 5 cm) zo špargle blanšírujeme vo vriacej vode asi 10 sekúnd a prudko ich schladíme, aby si zachovali farbu. Prerežeme ich po dĺžke na polovicu.
- 2
Cherry paradajky prekrojené na polovicu dáme do menšej ohňovzdornej nádoby, pridáme cesnak, tymian, posolíme a zalejeme olejom. Zmes zakryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 120 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Lístkovým cestom vystelieme malé tortové formičky alebo formičky na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky). Do stredu vložíme pár upečených paradajok, dookola poukladáme špargľu. Koláčiky potrieme žĺtkom, posypeme soľou a pečieme pri 180 °C 10–12 minút. Podávame s mozzarellou.
Tiež zeleninový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu