Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
|
|
300 g (očistené) |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu a necháme ich vychladnúť.
- 2
Krevety krátko opražíme na olivovom oleji.
- 3
Uvarené cestoviny zmiešame s opraženými krevetami, pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky, na plátky nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú papriku a olivy.
- 4
Zálievku urobíme zmiešaním olivového oleja, jablčného octu a Podravky Natur na šalát.
- 5
Pripravený šalát prelejeme zálievkou a zľahka priemiešame. Posypeme rozdrobeným syrom a nakrájaným avokádom.
- 6
Podávame okamžite ako samostatné jedlo alebo predjedlo.
- 7
Rada: Samostatné zložky šalátu si môžete pripraviť aj skôr a dať ich do chladničky. Pred podávaním ich vyberte, prelejte zálievkou a podávajte.
Tiež cestovinový šalát:
- 2
stredomorský šalát pre stredomorca.