Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 11. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje vzťah, sympatie, úctu, priateľstvo. Zobraziť celý popisLáska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky, ale aj na prostriedok, ktorý vyjadruje vzťah, sympatie, úctu, priateľstvo. A na mrkvu, figy, čokoládu, plody mora, sekt, špargľu, zeler, aníz, med... sa nepozerajme len ako na suroviny. Nielen šamani, ale aj odborníci vedy ich považujú za afrodiziaká povzbudzujúce vášeň a dobrú náladu.
porcie
príprava
Suroviny
200 g (na vzduchu sušená) |
|
Marinované slivky: | |
100 g vykôstkované |
|
50 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Rukolový šalát: | |
100 g |
|
50 g (hoblinky) |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Marinované slivky: V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme cukor, soľ, škoricu a aníz a varíme, až kým sa nevytvorí sirup. Slivky prelejeme sirupom, zakryjeme a necháme vychladnúť.
- 2
Rukolový šalát: Všetky suroviny zmiešame.
- 3
Na tanier rozložíme šalát, poukladáme sušenú šunku, položíme marinované slivky a prelejeme sirupom.
Tiež rukolový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu