Spaghetti alle vongole
Foto: kucharka
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového, sa môžete na chvíľu preniesť do dovolenkového Talianska...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagety si uvaríme podľa inštrukcií na balení.
-
2
Ja som mala čerstvé mušle, tie sa musia najskôr dobre vyčistiť. Mušle ponoríme do studenej vody, do ktorej pridáme lyžicu soli. (Mušle si tak myslia, že sú v mori, zrelaxujú sa, pootvoria sa a tým pádom vypláva všetka špina a piesok.)
-
3
Na oleji opečieme rozpučený cesnak, červenú čili papričku a na polky prekrojené paradajky cherry. Opekáme 3-4 minúty.
-
4
Pridáme mušle a dolejeme víno. Prikryté dusíme 3-4 minúty.
-
5
Odokryjeme, zatvorené mušle vyberieme a vyhodíme. Vmiešame špagety, dobre premiešame s omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.
Pekny den prajem.
Děkuji moc, jsi milá! Vidím, že jsi u zdroje čerstvého zboží - to je záruka bezpečnosti a jistě i chutnosti.
Vo vode sa musle len tak pootvoria a aj to sa nemusia vsetky. Az na ohni sa otvoria poriadne vsetky zive, neotvorene treba vyhodit.