Špagety s mušľami
Špagety s mušľami

Spaghetti alle vongole

kucharka - bez fotkykucharka, 16. marca 2019
Spaghetti alle vongole
Foto: kucharka

Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového, sa môžete na chvíľu preniesť do dovolenkového Talianska...

4-5
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g (alebo linguine)
2 PL
2-3 strúčiky
150 g
1 kg (alebo ulity)
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špagety si uvaríme podľa inštrukcií na balení.

    Spaghetti alle vongole - obrázok 1
  2. 2

    Ja som mala čerstvé mušle, tie sa musia najskôr dobre vyčistiť. Mušle ponoríme do studenej vody, do ktorej pridáme lyžicu soli. (Mušle si tak myslia, že sú v mori, zrelaxujú sa, pootvoria sa a tým pádom vypláva všetka špina a piesok.)

    Spaghetti alle vongole - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji opečieme rozpučený cesnak, červenú čili papričku a na polky prekrojené paradajky cherry. Opekáme 3-4 minúty.

    Spaghetti alle vongole - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mušle a dolejeme víno. Prikryté dusíme 3-4 minúty.

    Spaghetti alle vongole - obrázok 4
  5. 5

    Odokryjeme, zatvorené mušle vyberieme a vyhodíme. Vmiešame špagety, dobre premiešame s omáčkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

    Spaghetti alle vongole - obrázok 5

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Dala bych testovací porci, ještě jsem mušle nejedla. Krásné fotky, tiše kochám, slinky mi tečú... snad někdy ochutnám, hmm

Pridaj komentár k receptu: