Bulgur so špargľou a s olivami
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 29. apríla 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Lekári vyzdvihnú jej ľahkú stráviteľnosť a my kuchári zase nenáročnosť v príprave i fantáziu vo vymýšľaní – od raňajok až po nočné posedenie pri víne. Okrem toho nám dáva znamenie, že v kuchyni defi nitívne zavládla jar.
porcie
príprava
Suroviny
400 g |
|
hŕstka |
|
100 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
200 g (mix zelenej a bielej) |
|
(alebo voda) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bulgur vysypeme na rozpálenú panvičku, do ktorej sme dali malé množstvo olivového oleja. Mierne opražíme a zalejeme vývarom alebo osolenou vodou v pomere 1 diel bulguru na 1,5 dielu vody alebo vývaru. Varíme asi 5 minút na miernom ohni. Potom ho stiahneme z ohňa a necháme dôjsť prikrytý pokrievkou na teplom mieste asi 15 – 20 minút.
- 2
Špargľu opečieme na masle, ochutíme soľou a korením a nakrájame na menšie kúsky. Paradajky prekrojíme na polovice, pór a mätu nasekáme nadrobno. Zeleninu premiešame s bulgurom. Pridáme olivy.
- 3
Dochutíme soľou, korením a olivovým olejom. Zmes môžeme vložiť do pekáča, troška utlačiť a potom krájať na štvorce alebo kocky.
Tiež bulgur:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre