Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom fotorecept
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 8. marca 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Pizza cesto: | |
| 1/2 kocky | 
                                                             | 
                                                    
| 350 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 240 ml vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Paradajková omáčka: | |
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 20 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Šalát: | |
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| z 1/2 citrónu | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme múku, olivový olej a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 1 a pol hodiny.
- 2
 Odrežeme asi 150 g steak z bravčovej panenky, dáme na rozpálený olej, sprudka opečieme, osolíme a okoreníme. Takto pripravíme 4 porcie mäsa.
                                                    - 3
 Pripravíme omáčku z drvených rajčín, bazalky, oregana, čili omáčky, zo soli a z korenia. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme a natrieme paradajkovou omáčkou.
                                                    - 4
 Naukladáme plátky mozzarelly, položíme steak z panenky a zavinieme do cesta. Cesto znova potrieme omáčkou a pečieme pri 180 °C približne 10 minút.
                                                    - 5
 Rukolový šalát: Umytú rukolu premiešame s cherry paradajkami nakrájanými na polovičky, pokvapkáme panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme štipku soli, lyžičku medu, čerstvo mleté čierne korenie a premiešame.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu