Panenka v pizza ceste s rukolovým šalátom fotorecept
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 8. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
|
|
Pizza cesto: | |
1/2 kocky |
|
350 g |
|
2 KL |
|
240 ml vlažná |
|
2 PL |
|
Paradajková omáčka: | |
400 g |
|
|
|
|
|
20 ml |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
1 PL |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
z 1/2 citrónu |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pizza cesto na pizzu: Droždie rozdrobíme do vlažnej vody, premiešame a necháme 10 minút postáť. Potom pridáme múku, olivový olej a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 1 a pol hodiny.
- 2
Odrežeme asi 150 g steak z bravčovej panenky, dáme na rozpálený olej, sprudka opečieme, osolíme a okoreníme. Takto pripravíme 4 porcie mäsa.
- 3
Pripravíme omáčku z drvených rajčín, bazalky, oregana, čili omáčky, zo soli a z korenia. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme a natrieme paradajkovou omáčkou.
- 4
Naukladáme plátky mozzarelly, položíme steak z panenky a zavinieme do cesta. Cesto znova potrieme omáčkou a pečieme pri 180 °C približne 10 minút.
- 5
Rukolový šalát: Umytú rukolu premiešame s cherry paradajkami nakrájanými na polovičky, pokvapkáme panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou, pridáme štipku soli, lyžičku medu, čerstvo mleté čierne korenie a premiešame.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu